Skype Programındaki Echo/Sound Test Service Nedir?

Windows Live Messenger’ın tamamen aramızdan ayrılması ve Skype programının
echo/sound test service nedirbilgisayarlarımızda yerlerini almasıyla, skype programı resmen hayatımıza girmiş bulunmakta. Hesap bilgilerimizi giriş oturum açtığımızda ise karşımıza alışık olmadığımız bir ekran geliyor. Programda merak ettiğimiz şeylerden biride listemizde sürekli açık olan “Echo/Sound Test Service”. Bu makalemizde size Echo/sound test nedir? Bu service’in ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını anlatacağız.

Skype, Windows Live Messenger şirketinin yapımcısı olan Microsoft şirketinin piyasaya sunmuş olduğu hizmetlerden biridir. Bu program sayesinde listemizde ekli olan kişilerle ücretsiz arama yaparak görüntülü konuşma imkanına sahibiniz. Listemizde bulunan echo/sound test service ise kameramızı ve mikrofonumuzu kontrol etmemize yarayan bir araçtır. Skype programında, görüntülü arama yaparken kullanacağımız kameramızı ve mikrofonumuzu bu araç ile kolayca kontrol edebiliriz. Listemizde bulunan bu araca girdiğimizde “Mesajlaşma kullanım dışı” yazısını görmekteyiz, çünkü bu skype’nin sunmuş olduğu bir bottur. Görüntü ve ses sistemimizi kontrol etmek için kısa bir sesli veya görüntülü mesaj bırakmamız yeterlidir. Yüklü olan bu araç bize bu olanağı sunarak daha kaliteli bir arama yapmamızı sağlamaktadır. Listemizde ekli olan bu kişiyi malesef listemizden kaldıramıyoruz, zaten bot olduğu için de herhangi bir mesaj yazamıyoruz. O yüzden listemizde durmasında aslında pek bir sakınca bulunmamakta. Bilgisayarımızın sahip olduğu kamera ve mikrofonu kolayca test ettikten sonra listemizde olan arkadaşlarımızla kolayca sohbete başlayabiliriz.

Bu makalemizde sizlere skype programında ekli olan, ve sürekli açık görülen “Echo/Sound Test Service Nedir?” bundan bahsettik, bu başlık üzerinden bize anlamadığınız kısımları sorabilirsiniz ya da Skype ile ilgili diğer makalelerimizi ziyaret edebilir, program hakkında bilmediklerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Unutmayın, sitemiz sadece sizlere hizmet vermek amacıyla açılmıştır. Skype programının kullanımı ve kurulumunu en kolay buradan öğrenebilirsiniz.

Bu yazı Skype içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın